keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tapettikriisi - valinnanvaikeuksien äärelläMeidän pitäisi valita uudet tapetit olo- ja kirjastohuoneeseen. On vain helpommin sanottu kuin tehty! Tapettivalikoimaa tuntuu löytyvän jokaisesta sisustusputiikista netissä, eikä mulla meinaa hermot kestää niiden kaikkien selailemista. Toisekseen, nyt näyttää olevan kovasti muodissa kaikenlaiset kukka- ja kasvikuviot, ja tuo mieheni ei sitten missään nimessä sellaisia suostu seinilleen laittamaan. *huokaus*

Pääosin olisi tarkoitus laittaa kaikkiin huoneisiin - tytön huonetta lukuunottamatta - melko vaaleita pintoja, koska meillä on paljon tummia huonekaluja. Tapeteissa saisi olla joku niin talon kuin meidän tyyliä henkivä "juttu". Tykätään esim. 60-luvun teakista ja geometrisista kuvioista. Värimaailmaltaan tapetit saisivat olla musta-harmaa-valkoisia.

Tällä hetkellä kirjastohuoneesta löytyy ällöttävän romanttinen, pastellinsävyinen kukkatapetti. On tainnut olla 90-lukua henkivä sisustus muutenkin talon edellisen rouvan mieleen, kun katselee esim. keittiömme mintunvihreitä kaapistoja.

Olohuoneen tapetti sentään on huomattavasti ystävällisempi silmille. Vaalea, kohopintainen tapetti ei ole aivan niin hirveä ilmestys. Sen kanssa voisi ajatella jopa elävänsä vielä vähän aikaa, kunhan muita remontteja on saatu pois alta.

(Kamalia kuvia tulee näin Suomen säkkipimeässä talvessa! Nuokin kuvat otin päivällä. Mutta hyvää valoa kuvaamiseen ei vain tahdo tähän vuodenaikaan löytyä.)

Vaikka emme varsinaisesti mitään perinnekorjaamisen periaatteita noudatakaan, haluan valita mahdollisimman paljon hengittäviä ja ekologisia vaihtoehtoja. Eipä ole siltäkään osin tapetin valinta helppo homma, koska kohtuuhintaisia ja kauniita malleja ei tule ihan joka nurkan takaa vastaan. Tähän mennessä parhaimmat vaihtoehdot on löytynyt Eco Wallpaperin Black & White -mallistosta. Mustaa, harmaata, valkoista ja geometrisia(kin) kuvioita. Ja hinnatkin noilla tapeteilla on vielä ihan kohtuulliset.
Nyt vain sitten pitäisi saada aikaiseksi laittaa tilausta vetämään. Ja pitää sormet ristissä, että siinä vaiheessa kun tapetointiprojekti on ajankohtainen, tykkään vielä valinnastani. Mulla kun on välillä tapana muuttaa mielipidettäni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti