keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

On siis kevät
Meillä on nyt ensimmäinen kevät täällä uudessa kodissamme. Kevään myötä alkoi pähkäily, mitä ihmettä tuolle meidän pihalle oikein tehdään. Edelliset omistajat olivat näemmä tykänneet monenlaisista kasveista, pihassa nimittäin kasvaa sen sellaista kukkaa, pensasta ja puuta, ettei meillä ole puolistakaan mitään hajua.

Ainoaksi ongelmaksemme tässä omakotitalon ostossa olemme todenneet sen, että me ei olla yhtään puutarhaihmisiä. Meitä ei kiinnosta kukkien istuttaminen ja maan kuopiminen. Pihan tulisi olla mahdollisimman helppohoitoinen. Ruohoa kyllä leikataan ja lehtiä haravoidaan, muutamasta kukastakin voidaan tarpeen tullen huolehtia.

Sen lisäksi, että laitan lapion ja lekan heilumaan ja poistan suurimman osan kasveista, tahtoisin pihallemme rajatun nurmialueen, selkeän kukkaistutuksen ja tytöllemme hiekkalaatikon talon portaikon läheisyyteen. Koska asumme rinteessä, ja pudotus naapuripihalle on erittäin jyrkkä, täytyisi rajalle rakentaa myös aita.

Hommaa siis täksi kevääksi riittää. Olisi kiva vain saada neuvoja joltain, jolla olisi enemmän näkemystä ja kokemusta pihanlaitosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti