keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Keittiö talon hengen mukaiseksi

Tehdessämme vuosi sitten ostopäätöstä nykyisestä kodistamme, keittiö ei todellakaan kuulunut huoneisiin, joihin ihastuin. Edelliset asukkaat olivat remontoineet keittiön 70- ja 90-lukujen sekamelskaksi. Vihreä väri mitä ilmeisemmin miellytti talon entisen rouvan silmää. 70-luvusta henkii kaamea myrkynvihreä muovimatto lattiassa, kun samaan aikaan kaappien ovet ovat ysärin mintunvihreät. Puhumattakaan sitten noista välitilojen laatoituksista... 

Kummasti sitä silmä on kylläkin tottunut jo noihin kammotuksiin. Kevään ja kesän tullen kuitenkin kaipailen aina muutosta kotiini, ja nyt todella kaipaisin sitä keittiöön.  Aiomme ensin toteuttaa nopeaa, pientä pintaremonttia vaihtamalla kaappien vetimet lankavetimiksi ja maalaamalla välitilojen laatat valkoisiksi. Varsinainen keittiöremontti siintää vielä jossain kaukaisessa tulevaisuudessa, koska aika ja rahat menevät ensin muihin projekteihin. 

Haaveenani on lisätä talomme 50-luvun henkeä keittiöön. Jos budjettimme olisi rajaton (nyt äkkiä vaan lotto vetämään!) hankkisin todennäköisesti Kvänumin Retro-keittiön. Erityisesti haluaisin tuollaisen viiston yläkaapiston. Hiukan pitkäjänteisempänä ja viitseliäämpänä voisi sellaisen löytää myös vanhana jostakin nettiliikkeestä tai -kirpputorilta. 


Rajallisten rahavarojen vuoksi toteutamme remontin aikanaan todennäköisesti IKEAn kalusteilla maustaen kaapistoja toivottavasti jollakin vanhalla. Ruotsalaiselta Stadshem fastikshetsmäkleri  -sivustolta olen käynyt keräilemässä inspiroivia sisustuskuvia keittiöistä. Kiinteistövälitysfirman sivuilta löytyy muutenkin todella runsaasti kuvia hienoista asunnoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti