keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Luonnon ihmeitä museossa
Kävimme viime sunnuntaina E:n kanssa ensimmäistä kertaa Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Tyttö oli odottanut retkeä jo jonkin aikaa, ja vihdoin meillä oli sellainen viikonloppu, ettei kalentereissa ollut mitään ohjelmaa.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva, alunperin poikakouluksi rakennettu museorakennus on jo itsessään näkemisen arvoinen. Neljäkerroksissa museossa on nähtävillä tuhansia eläinlajeja, kivinäytteitä sekä kasveja. Eri kerrosten näyttelyissä kerrotaan mm. Suomen monimuotoisesta luonnosta, menneisyydestä ja evoluutiosta sekä esitellään eläinten luita ja villieläinten ääniä.

E:n mielestä parasta Luomuksessa oli mammutit ja liskon muna. Luulenpa, että kivaa oli myös portaissa ravaaminen ja käytävillä juoksentelu.

Vajaa kaksi tuntia eläinten ja kasvien ihmettelyä oli kolmevuotiaallemme tarpeeksi. Pieni osa museosta oli pakko jättää kiertämättä, kun E:stä alkoi huomata väsymyksen ja informaatioähkyn. Säästyttiin onneksi suurimmilta hepuleilta, kun tajuttiin lähteä ajoissa pois. Vaikka tyttöhän tietysti olisi voinut vielä jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti